Menu

IK WIL OAK!

November 21, 2020 - Duikersloot (Private works)
IK WIL OAK!

100% Circulair design

Wat begon als kunst op locatie i.s.m. interieur designer Juan Nibbelink (Werkterrein) is nu uitgegroeid tot volwaardig eigen product.

Een (h)eerlijk verhaal

Industrieel kunstenaar Ronald Duikersloot werkt hier met originele eiken houten bomen van Nederlandse bodem. Door het uitblijven van diverse insecten in ons binnenland stopt het rottingsproces van deze Eik. Hierdoor droogt en tordeert de stam op prachtige wijze en ontstaan er diepe nerven en groeven. De kracht van de natuur wordt zichtbaar. De kunstenaar kiest deze persoonlijk uit i.s.m. de lokale natuurbeheerder (Jurgen Uffink) en behandelt deze na transport verder in zijn werkplaats in Amsterdam. Hier wordt de boom behandelt tegen houtworm, wordt de bast verwijdert en krijgt de boom meerdere stalen pennen + een stalen voetplaat om zelfstandig op locatie te kunnen staan.

Verkrijgbaar in diverse maten en categorie├źn. Vraag naar de mogelijkheden: info@atelierRD.nl | 0031(0)619683125